Friday 24 April 2015

Sestanek s tremi ministrstvi

English: Dejan Židan in 2011
English: Dejan Židan in 2011 (Photo credit: Wikipedia)
Množični protest CIB-a v Braslovčah na dan zemlje je obrodil prvi sad. Po protestnem shodu so nas poklicali iz kabineta ministra za kmetijstvo g. Židana in nam sporočili, da se je minister dogovoril za sestanek, na katerega bomo povabljeni predstavniki Civilne Iniciative Braslovče in na katerem bomo soočili argumente glede umestitve trase 3 RO od Velenja do avtoceste A1 z Ministrstvom za Infrastrukturo, Ministrstvom za okolje in prostor ter Ministrstvom za kmetijstvo.

Sporočamo, da je to odlična novica in da smo prepričani, da bomo z navedbo argumentov prepričali naročnike in usmerjevalce priprave Državno prostorskega načrta (DPN-ja) o umestitvi trase hitre ceste od Velenja do avtoceste A1, da ni vredno uničiti 113 hektarov najboljše kmetijske zemlje, da je bilo vrednotenje tras na katero se sklicuje MOP neverodostojno in zavajajoče in ga je potrebno ponoviti, da je gradna po trasi mimo Braslovč predraga, da je potrebno cesto umestiti tja, kamor priporoča Študija prometa (PNZ 2014), to je v smeri največjega prometa od Velenja proti Celju ter da je potrebno spremeniti sklep vlade o pripravi DPN-ja. 

Soočenje argumentov minister Židan v dolgi zgodovini našega dokazovanja organizira že drugič, kar nam utrjuje prepričanje, da ne bo popustil pri branjenju kmetijskih zemljišč in samooskrbe in ne bo poustil velenjskemu lobiju. Vidimo možnost, da se ne bo ponovil scenarij TEŠ 6. 

Civilna iniciativa Braslovče 
p.p. 23 
3314 Braslovče 

No comments: