Sunday 13 February 2011

Interno gradivo CIB: Poročilo o izboru trase hitre ceste na relaciji Velenje - AC A1


Objavljamo interno gradivo CIB za sestanek s predsednikom računskega sodišča,  vodjo kabineta predsednika računskega sodišča, in ministrom za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Sestanek je bil 11.2.2011 v Braslovčah.

Povzetek vsebine:
Predlagana zahodna varianta F2-2 (januar 2011) od Velenja-jug do priključka na AC-A1 v Šentrupertu v Savinjski dolini je neustrezna iz več vidikov:
  1. ker je ekonomsko neupravičena, saj cena zanjo (13,97 km) znaša 486 mio EUR, alternativne variante pa so za 300 mio EUR cenejše. Investicija se zaradi premajhnega prometa ne bo odplačevala s cestnino.
  2. ker je prometno neučinkovita, saj ne poteka na relaciji največjih prometnih obremenitev, ki na tem območju potekajo na relaciji Arja vas – Velenje (18.000 vozil).
  3. ker večinoma poteka po najboljših kmetijskih zemljiščih v uporabi in uniči največ kmetijskih zemljišč (77,6 ha) izmed vseh predlaganih variant na tem odseku. Za pridelavo hrane pa bi zaradi onesnaženja bilo onesposobljenih najmanj 100 ha zemljišč.
  4. ker je bila v prvi študiji variant F2 odsvetovana, v naknadno izvedeni primerjalni študiji variant za izbor najprimernejše variante, ki jo je izdelalo podjetje Urbis d.o.o., pa v naprej favorizirana in temu primerno tudi vrednotena, druge, boljše in učinkovitejše variante pa namerno prezrte in slabše vrednotene.


Izrazite podporo s pritiskom na gumb Podpiram.
Enhanced by Zemanta

1 comment:

matjaž said...

POPOLNOMA JASNO JE DA IMATE PRAV, OČITNO JE NA DELU ZOPET SKORUMPIRANA IN ZLO-ZLOBIRANA LOKALNA KLEPTOKRACIJA, KI JI JE V INTERESU LASTEN ŽEP , DRUŽBENA KORIST PA ŠPANSKA VAS.
LE ŠE TAKO NAPREJ
M.CEROVAC, LETUŠ