Tuesday 28 July 2015

Iz Vladnega sporočila za javnost: Sklep o pripravi državnega prostorskega načrta za državno cesto med AC A1 in priključkom Velenje jug

Sklep o pripravi državnega prostorskega načrta za državno cesto med AC A1 in priključkom Velenje jug

SPOROČILO ZA JAVNOST. Ljubljana, 18. marec 2015
27. redna seja Vlade RS

Vlada RS je na današnji (18.3.2015, op. CIB) redni seji sklenila, da se, z namenom izboljšanja prometne povezave območja Savinjsko–Šaleške regije z mednarodnimi prometnimi povezavami, nadaljuje priprava državnega prostorskega načrta za državno cesto med AC A1 in priključkom Velenje jug po optimizirani varianti F2-2, ki je bila v študiji variant opredeljena kot najustreznejša, za katero je že izdelan osnutek državnega prostorskega načrta in je v javnem interesu.

V nadaljevanju postopka priprave državnega prostorskega načrta in celovite presoje vplivov na okolje bo tukajšnje ministrstvo izvedlo javno razgrnitev osnutka državnega prostorskega načrta in okoljskega poročila. Skupaj s pobudnikom (ministrstvom za infrastrukturo) bo preučilo in se opredelilo do pripomb podanih v javni razgrnitvi. Sledila bo izdelava predloga državnega prostorskega načrta in dopolnitve okoljskega poročila, pridobitev mnenj nosilcev urejanja prostora ter odločbe o sprejemljivosti vplivov plana. Postopek umeščanja prostorske ureditve v prostor se bo zaključil s sprejemom uredbe o državnem prostorskem načrtu na Vladi RS.

Komentar: S tem sklepom se je postopek umeščanja s trase F3b spremenil na F2-2.
Vir: http://www.vlada.si/fileadmin/dokumenti/si/Sporocila_za_javnost/2015/sevl27-15.pdf

Kdor podpira CI Braslovče, naj pritisne gumb Podpiram.

No comments: