Wednesday 6 April 2011

Cesta lobijev in absurdov

A country trail in SloveniaImage via Wikipedia
Vsem občanom  občine  Braslovče

Občinska stavba, v ponedeljek, 11. aprila ob 11:30

Občane Braslovč obveščamo, da bo v Braslovčah organizirana okrogla miza kot odraz protesta proti morebitnemu uničenju najboljših kmetijskih zemljišč v Savinjski dolini ob predvideni izgradnji hitre ceste 3. Razvojne osi. V Braslovče bodo prišli dekani, profesorji  univerz in visokih šol s področja kmetijstva, predstavniki agroživilskega gospodarstva in nevladnih organizacij in drugi dobromisleči, ki opozarjajo na problematiko varovanja kmetijskih zemljišč in prehransko varnost v Sloveniji. Želijo izraziti podporo Občini Braslovče pri zavzemanju za ohranitev kmetijskih zemljišč.

V času naravnih in ekoloških katastrof, v času, ko tako nesmiselno in potratno ravnamo z naravo, so zemlja, hrana, voda in zrak strateške dobrine. Nedopustno je, da bi s predvideno traso F2-2  hitre ceste 3. Razvojne osi uničili najboljša polja, ki so zaklad naših prednikov in vir naše prihodnosti. Potrebujemo ceste, vendar jih gradimo tako, da bodo pametno umeščene, cenejše in učinkovite. Trasa F2-2 po kmetijskih površinah braslovške doline to ni.
Zavajajoče  in kratkovidno je mišljenje, da bo cesta občini prinesla razvoj in  finančno korist. Z novim Zakonom o umeščanju prometne energetske in vodne infrastrukture bodo na realna tla postavljeni vsi lastniki nepremičnin, ki imajo  velika in lažna pričakovanja glede odškodnin in nadomestil pri gradnji novih prometnih koridorjev. Dne 5.4.2011 je Civilna iniciativa na sestanku z ministri, načrtovalci in ostalimi strokovnjaki na sestanku v Ljubljani dosegla, za kar smo se že dolgo trudili;  to je ponovno vrednotenje tras. Minister za Okolje in prostor, g. Roko Žarnić  je potrdil domneve glede odškodnin – te ne bi bile višje kot so bile nedavno ocenjene s strani Geodetske uprave RS.
Zato podprimo prizadevanja za ohranitev najboljše zemlje in s svojo prisotnostjo v trgu Braslovče v ponedeljek, 11. aprila ob 11:30 izrazimo podporo vsem zagovornikom zdravih misli in odločitev.

Ohranimo našo zeleno dolino za življenje.
Civilna iniciativa Braslovče

Kdor nas podpira, naj klikne gumb "Podpiram"
Enhanced by Zemanta

No comments: