Thursday 10 November 2016

Predsednik DZ podpira ponovno vrednotenje tras

Predsednik Državnega zbora dr. Milan Brglez je 9. novembra 2016 sprejel predstavnike Združenih civilnih iniciativ Šmartnega ob Paki, Podgore, Braslovč, Polzele in Podvina ter ozaveščenih prebivalcev Spodnje Savinjske doline v zvezi s problematiko umeščanja severnega dela trase 3. razvojne osi med Velenjem in avtocesto A1.

Predstavniki Združenih civilnih iniciativ so predsedniku Državnega zbora predstavili svoje poglede na izgradnjo predvidene trase, ki bi lahko imela po njihovem mnenju dolgoročne ekološke, geološke, infrastrukturne in socialne posledice na območje in prebivalce. Kot predstavniki različnih strok so zato zasnovali alternativen predlog trase, ki po njihovem mnenju med drugim spoštuje tudi že sprejeto slovensko prostorsko in prometno strategijo, poleg tega pa je bolj primeren tudi s konstrukcijskega, cenovnega in drugih vidikov. Predsednik dr. Brglez je z razumevanjem sprejel njihova pojasnila, predstavitev prizadevanj ter dosežene rezultate, pri čemer je poudaril pomen in nujnost dialoga med vsemi deležniki ter se zavzel za enakopravno obravnavo predlogov oziroma vrednotenje obeh tras.

V Združenih CI smo zadovoljni, ker je tudi predsednik dr. Milan Brglez uvidel, da je potrebno predloge vrednotiti enakovredno. S tem se pridružuje pozivom CIB iz leta 2008 in ugotovitvam vladne komisije iz leta 2011.

Več na povezavi Državnega zbora. Kdor podpira Združene CI, naj pritisne gumb Podpiram.

No comments: