Thursday 2 April 2009

TV ODDAJA na temo 3. razvojne osi

Na TV-net bo v ponedeljek, 6.4.2009 ob 20h televizijska oddaja na temo 3. razvojna os. Civilna iniciativa Braslovče je za strokovno pomoč zaprosila tudi zunanjega strokovnjaka, ki bo predstavil tehtne argumente za naše nasprotovanje predlagani trasi.

Sporen in predlagan odsek nezadostno razbremenjuje daljinske ceste v regiji, tako da bi že po 15 letih obratovanja morali zgraditi še eno hitro cesto, kar pa pri drugih variantah ne bi bilo potrebno.
Namesto spornega in dragega odseka 3. Razvojne osi predlagamo čimprejšnjo nadgradnjo obstoječe povezave Velenje – Arja vas v zmogljivo 4-pasovno povezavo, ki najbolje od vseh razbremenjuje daljinske ceste, saj poteka med Celjem in Velenjem.
Verjamemo, da Ministrstvo za okolje in prostor, Ministrstvo za promet in Ministrstvo za finance podpirajo racionalno rešitev, zato pričakujemo, da bodo upoštevali mnenje neodvisne stroke, zaščitili interes davkoplačevalcev in podprli rešitev, ki je 220 milijonov evrov cenejša od predlagane in pogubna za kmetijska zemljišča.