Monday 19 January 2009

Skupna izjava o poteku 3. razvojne osi med Velenjem in avtocesto A1

Spodaj navedene organizacije in posamezniki izražamo nezadovoljstvo nad traso 3. razvojne osi med Velenjem in avtocesto A1, ki jo predlaga Ministrstvo za okolje in prostor.
Menimo, da je predlagan odsek med Velenjem in Šentrupertom povsem neustrezen zaradi ustvarjanja novega prometnega koridorja in napačnega poteka v regionalnem merilu. Naveden odsek nezadostno razbremenjuje daljinske ceste v regiji, tako da bi že po 15 letih obratovanja morali zgraditi še eno hitro cesto, kar pa pri drugih variantah ne bi bilo potrebno.
Namesto spornega in dragega odseka 3. Razvojne osi predlagamo čimprejšnjo nadgradnjo obstoječe povezave Velenje – Arja vas v zmogljivo 4-pasovno povezavo, ki najbolje od vseh razbremenjuje daljinske ceste, saj poteka med Celjem in Velenjem.
Verjamemo, da Ministrstvo za okolje in prostor, Ministrstvo za promet in Ministrstvo za finance podpirajo racionalno rešitev, zato pričakujemo, da bodo upoštevali mnenje neodvisne stroke, zaščitili interes davkoplačevalcev in podprli rešitev, ki je 220 milijonov evrov cenejša od predlagane in pogubna za kmetijska zemljišča.
Civilna iniciativa Braslovče
Društvo za zaščito alpskega prostora CIPRA

Podporo lahko izrazite tudi z elektronsko pošto na naslov cibraslovce@gmail.com. Vsebina naj bo: (Ime, Priimek), (organizacija), PODPIRAM SKUPNO IZJAVO.

No comments: