Wednesday 17 March 2010

Javne avtoceste, javno naročanje in javne finance

Na naslovu http://razgledi.net/2009/03/17/korosci-belokranjci-notranjci-avtoceste-si-lahko-narisete/ je članek Darje Kocbek, ki govori o zgodovini Nacionalnega programa izgradnje avtocest. Povod za članek pa je revizijsko poročilo Računskega sodišča o avtocestem programu in šentviškem predoru. Članek je star že eno leto, a je še vedno aktualen.

Priporočamo branje!
Reblog this post [with Zemanta]

Friday 5 March 2010

Vrednotenje državnih prometnih posegov z vidika lokalne koristnosti

Map of Ljubljana center from OpenStreetMap Mos...Image via Wikipedia
Inštitut za politike prostora in društvo Preboj vabita na delavnico z naslovom "Vrednotenje državnih prometnih posegov z vidika lokalne koristnosti", ki bo v četrtek 11. marca 2010, ob 13. uri v Avditoriju Centra Evropa, Dalmatinova 4, Ljubljana.

Državni infrastrukturni prometni projekti so po naravi velikega obsega in so načrtovani od zgoraj navzdol. Pri njihovi izvedbi zato pogosto pride do nasprotovanje lokalnega prebivalstva. Namen delavnice je preveriti vsebinske razloge za nasprotovanje lokalnega prebivalstva. Ali bi lahko načrtovanje in izvedljivost državnih projektov izboljšali z ustreznim načinom vrednotenja državnih projektov z vidika lokalne koristnosti? Ali bi lahko pridobili orodje, s katerim bi ločevali različne motive nasprotovanja lokalnega prebivalstva? Je participacija javnosti samo ovira ali tudi priložnost? Več o delavnici v priponki.

Vljudno vabljeni!


Dodatne informacije:
Inštitut za politike prostora, Tržaška 2, 1000 Ljubljana, Aidan Cerar, Marko Peterlin
Telefon: 0590 63 682, E-pošta: ipop@ipop.si 
Preboj, društvo za trajnostni razvoj, Urban Jeriha, E-pošta: urban.jeriha@gmail.com
Reblog this post [with Zemanta]