Thursday 21 January 2010

Intervju z županom Markom Balantom na TV Celje

18. januarja 2010 je bil na TV Celje intervju z braslovškim županom Markom Balantom.
Bilo je tudi vprašanje glede hitre ceste 3. razvojne osi. Župan je rekel, da upa, da civilna iniciativa ni prenehala z aktivnostmi. Zagovarjal je sklep občinskega sveta in kritiziral traso. Rekel je, da država ne bo mogla mimo volja občanov.

Županovo javno podporo našim aktivnostim pozdravljamo.

Thursday 14 January 2010

Civilna družba je uspela

National and University Library in Ljubljana.
Peter Štrovs v članku o NUK2 piše:
"Danes, ko je kritiziranje oblasti izjemno popularen hobi, bom jaz našo Vlado, na čelu z ministrom Golobičem, hvalil. Na 60. seji, točno za Božič, je oblast Slovence nagradila z eno modrejših odločitev, ki pa je po krivici ostala skoraj prezrta. Odločitev, da se razvežejo vse pogodbe in aneksi v zvezi z načrtovanjem nove Narodne in univerzitetne knjižnice, ki jih je MVZT sklenilo z avtorjem Markom Mušičem, Ateljejem Marko Mušič d.o.o. in IBE d.d., da se začne pripravljati nov natečaj za arhitekturno rešitev in da se primerno spremeni Zakon o izgradnji NUK.
Ja, Vlada je ustavila Mušičev projekt. Civilna družba je zmagala! NUK 2 se odmisli, začne se na novo, z ničle." Preberi cel članek.

Z odločnostjo in dobro voljo se očitno lahko spremeni tudi zakone, kaj šele sporne in pred volitvami izsiljene sklepe vlade. Revizijo tega spornega sklepa smo že pred časom zahtevali.

Civilna iniciativa Braslovče se zavzema za:
  • Ponovno vrednotenje poteka avtocestne trase v Savinjski dolini s strani Ministrstva za okolje in prostor
  • Ohranitev najbolj kvalitetnih kmetijskih zemljišč v Sloveniji v zahodni Savinjski dolini
  • Prometno učinkovito avtocestno povezavo na tem področju
Reblog this post [with Zemanta]