Wednesday 30 April 2008

Brošura "Šaleška dolina na poti k trajnostnemu prometu???"

Civilna iniciativa Šaleške doline je ob svetovnem dnevu knjige in ob svetovnem dnevu zemlje izdala brošuro "Šaleška dolina na poti k trajnostnemu prometu???".

V brošuri je objavljena analiza dogodkov in zbornik dokumentov Civilne iniciative Šaleške doline od ustanovitve novembra 2007 do 23. aprila 2008.

Na tiskovni konferenci, ki je bila v sredo, 23. aprila 2008, ob 14. uri v sejni sobi območne organizacije ZSSS Velenje so sodelovali:

Matej Ogrin, Direktor CIPRE Slovenija,

Viktor Vaupot, koordinator Zveze civilnih iniciativ

in člani Civilne iniciative Šaleške doline Damjana Kotnik, Miran Ahtik in Tomo Lipnik.

Brošura je izšla v samozaložbi z naklado 100 izvodov. V elektronski obliki je na voljo v skladišču datotek Civilne iniciative Šaleške doline.

Fotografije s tiskovne konference so objavljene v galeriji slik pod kategorijo "zborovanja".

Prisotnim novinarjem Savinjskih novic, Našega časa, Radia Velenje, Mojega radia in Radia Fantasy se zahvaljujemo za aktivno sodelovanje na novinarski konferenci.

Tiskovne konference so se udeležili tudi člani Civilne iniciative za razvoj Koroške in Civilne iniciative Šmartno ob Paki.

Tiskovna konferenca je bila končana ob 15.45.

Wednesday 9 April 2008

POZOR! Arheološko najdišče pod načrtovano deteljico.


V Trnavi oz. pri Šentrupertu v Sav. Dolini so pri izgradnji avtoceste A1 našli arheološko najdišče. Prav tam je sedaj planirana deteljica, ki bi omogočila križanje avtoceste in hitre ceste.

Preberite spodnje gradivo:
http://www.zvkds.si/uploads_private/files/trnava.pdf
http://www.mladina.si/tednik/200032/clanek/arheolog/
http://www.jahnke.net/saas/trnava/

"V osrednjem ravninskem delu spodnje Savinjske doline med vasmi Trnava, Orla vas in Šentrupert so bili odkriti sploh prvi ostanki srednjelatenskega naselja (3. in 2. st. pr.n.š.) v Sloveniji." Citat in slika iz http://www.jahnke.net/saas/trnava